اسناد و مدارکی وجود دارند که در تجارت و بازرگانی بین المللی بسیار مهم میباشند و به” اسناد حمل و نقل” معروف هستند. تمامی مشخصات محموله ها و کالاها در این اسناد وجود دارند. این اسناد از مهمترین مدارک در مبادلات خارجی هستند به گونه ای که از آنها به عنوان شناسنامه کالا یاد می کنند. این اسناد که بین المللی می باشند حاوی اطلاعات مهم در مورد کالا و مشخصات آنها هستند. بیشک تجار و ارسال کنندگان کالا باید با مفاهیم گوناگون ارسال بار از جمله اینویس آشنا باشند. اینویس (Invoice) یا فاکتور را معمولاً فرستنده تهیه می کند. فرستنده بر اساس اطلاعات کاملی که از بار ارسالی خود دارد، در این فاکتور ارزش کالای ارسالی را اعلام میدارد و این سند را طی تشریفات گمرکی ارائه خواهد داد. میتوان گفت که تاجر با ارائه این اسناد میتواند تشریفات گمرکی کالای خود را انجام داده و از گمرک ترخیص کند. این راهنما در معرفی این مفهوم به شما کمک میکند. راهنمای سفیران تلاشی است برای آشنایی شما با کلیات فاکتور و مفاهیم مرتبط با آن. لطفاً در ادامه همراهمان باشید.
شرکت خدمات فریت بار و کارگو سفیران سالهاست در زمینه بستهبندی تخصصی و ارسال هوایی بار تجاری به همه نقاط دنیا تجربه میاندوزد تا محمولههای باری شما در نهایت دقت با حداکثر ایمنی و سرعت و مناسبترین هزینه حمل به مقصد مورد نظر برسند. منتظر دیدار شما در دفتر شرکت سفیران در فرودگاه امام خمینی، ترمینال کارگو، دفتر شماره سیزده هستیم. برای آگاهی بیشتر با شماره 88830215 تماس بگیرید.
کلیات اینویس
خریدار، نماینده یا واردکننده به وسیله فاکتور اطلاعات کاملی درباره کالا به دست میآورد. اطلاعات مندرج در اینویس در مورد مشخصات کالا و گیرنده و فرستنده آن است. در اینویس عموماً این اطلاعات را به دست می آورید:
- نام و نشانی خریدار و فروشنده، تاریخ و شماره سفارش خریدار
- مشخصات کامل کالا
- قیمت واحد و قیمت نهایی کالا
- شیوه پرداخت
- شمارهها و علائم دقیق بستهها یا محمولهها
- وزن (خالص و ناخالص) بستهها یا تعداد محمولهها
اطلاعاتی در مورد مبدأ، مقصد و فرودگاه یا بندر بارگیری و تخلیه و هزینههای دیگر را نیز میتوانید در اینویس ببینید.
انواع اینویس در معاملات تجاری
در معاملات تجاری، با چند نوع فاکتور برخورد می کنیم:
- پیشفاکتور یا پروفرما اینویس: پروفرما نام دیگر پیش فاکتور است که از آن برای معاملات تجاری داخلی یا بین المللی استفاده می کنند. خریدار با این سند از قیمت و شرایط ارائه کالا مطلع می شود و بر این اساس کالا به او تحویل داده میشود. در این میان ، پیشفاکتورها از دیگر انواع اینویس ها مهمترند. پیشفاکتورها یا اصطلاحاً پروفرما اینویس (Pro Forma Invoice) یا صورتحساب، باید اعتبار داشته باشند. این اعتبار پس از تائید خریدار و امضای فروشنده تثبیت خواهد شد و پیش از آن، صرفاً مرحلهای در مذاکرات نهایی تلقی می شود؛ در مراحل پایانی سفر که مذاکرات در حال به نتیجه رسیدن است، خریدار از فروشنده می خواهد که پیشفاکتور ارائه کند تا قیمتها و پیشنهادهای او را بررسی کند. شما در پیشفاکتورها به اطلاعاتی درباره نام و نشان خریدار، فروشنده، مدت اعتبار، تاریخ صدور، مشخصات کالا، واحد اندازهگیری، تعداد، وزن، قیمت، نوع ارز، شرایط تحویل، مدت تحویل، شرایط پرداخت، مشخصات بستهبندی و علامتگذاری و تعهدات فروشنده دسترسی خواهید داشت. پس از اینکه موارد پیشفاکتور مورد قبول خریدار قرار گرفت، همه این موارد و جزئیات به فاکتور خرید یا اینویس انتقال خواهد یافت.
- فاکتور تجاری: خریدار پس از مصرف کالا این فاکتور را صادر خواهد کرد. این حالت در مواقعی رخ می دهد که فروشنده انباری را در محل خریدار تأسیس و خریدار از این انبار برداشت میکند. این فاکتور برای اطلاع رسانی به فروشنده صادر می گردد.
- فاکتور خود اظهاری: خریدار پس از مصرف کالا این فاکتور را صادر خواهد کرد. این حالت در مواقعی رخ می دهد که فروشنده انباری را در محل خریدار تأسیس و خریدار از این انبار برداشت میکند. این فاکتور برای اطلاع رسانی به فروشنده صادر می گردد.
- قبض اعتبار: موقعی که خریدار کالایی را پس میدهد یا بر اساس توافق باید مبلغی از فاکتور کسر شود قبض اعتبار صادر میشود.
- قبض بدهی: برای زمانی است که مبلغ اینویس به صورت کامل تسویه نمیشود. در این حالت برای بدهی فاکتور صادر و باقیمانده بدهی در آن درج میشود.
سفیران در زمینه فوروارد و صادرات کالاها به صورت هوایی بسیار فعال است. شما میتوانید به این شرکت وکالت بدهید تا از سوی شما پروسه انجام تشریفات گمرکی را از مبدأ تمامی گمرکات ایران به طور کامل جهت صادرات کالای مورد نظر شما انجام دهد. برای گرفتن مشاوره با شماره 88830215 تماس بگیرید.
مفاهیم مرتبط با اینویس
اینویس را از مدارک لازم در پروسه تشریفات گمرکی می دانند. برای درک بهتر این مفهوم، بهتر است با چند اصطلاح رایج در تشریفات گمرکی آشنا شویم. سازمان توسعه تجارت ایران و وزارت صنعت، معدن و تجارت اصطلاحات رایج در تشریفات گمرکی را اینگونه تعریف میکند:
- هزینههای گمرکی: طبیعی است که گمرک در ازای خدماتی که به صاحبان کالا ارائه میکند، هزینههایی دریافت میکند. هزینه انبارداری، تخلیه و بارگیری، تعیین تعرفه، خدمات ویژه و هزینه مراقبت و بدرقه کالا این هزینهها را شامل میشود.
- عملیات ارزیابی: عملیاتی است که برای معاینه و ارزیابی، توزین، شمارش انطباق کالا با اسناد و اظهارنامه و محاسبات گمرکی انجام میشود.
- قلمرو گمرکی: قلمرو جغرافیایی یک کشور را می گویند که قانون امور گمرکی در آن محدوده اجرا و رعایت میشود.
- اظهار گمرکی: وقتی مشخصات و مختصات دقیق و درست کالا عنوان میشود تا گمرک آن را از کالاهای مشابه و غیر آن باز بشناسد، اظهار گمرکی صورت گرفته است.
- پروانه سبز گمرکی: این سند که توسط گمرک صادر می شود، به معنای آن است که عملیات ارزیابی و تسویه حساب صاحب کالا با گمرک پایان یافته و میتواند مقدمات خروج کالای خود را از گمرک فراهم کند.
- ترخیص گمرکی: انجام عملیات تا اخذ پروانه سبز گمرکی که به معنی تسویه حساب با گمرک است را ترخیص گمرکی می گویند. طی این مجوز، گمرک به اشخاص ذینفع اجازه میدهد که کالای مورد نظر را ترخیص کنند.
- تشریفات گمرکی: کلیه عملیاتی که ارسال کننده کالا یا نماینده قانونی وی باید انجام دهد تا کالا از گمرک ترخیص شود را تشریفات گمرکی می گویند. در حمل کالا بهوسیله فریت بار یا کارگو، فرستنده یا نماینده او باید تشریفات گمرکی را به پایان برسانند. در مقصد هم گیرنده کالا با طی تشریفات گمرکی در انبار مقصد، محموله خود را ترخیص می کند و تحویل می گیرد.
- پکینگ لیست یا لیست بستهبندی: این مدرک را باید همراه اینویس تحویل دهیم. پکینگ لیست را لیست عدل بندی هم می گویند. این مدرک، وزن و حجم و تعداد کالاهای هر محموله را به تفکیک نشان میدهد. گفتیم که تشریفات گمرکی به کلیه عملیاتی گفته می شود که صاحب کالا یا نماینده قانونی او و گمرک باید انجام دهد تا کالا از گمرک ترخیص شود. در پکینگ لیست چه مواردی باید بیاید؟ تعداد بسته، تعداد کالاهای هر بسته، نوع بستهبندی، اندازه کالا، وزن خالص و ناخالص، مشخصات سفارش و فاکتور، آدرس گیرنده و فرستنده، کشور و محل بارگیری و تخلیه و … باید در پکینگ لیست درج شده باشد.
سفیران از شرکتهای فورواردری است که در بستهبندی تخصصی انواع محمولهها تجربه و تخصص بسیاری به دست آورده است. سفیران تلاش می کند با کم ترین هزینه، بارهای صادراتی، صنعتی و خانگی شما را به شکل تخصصی و حرفه ای بستهبندی کند. برای مشاوره در این مورد و همینطور شروع همکاری می توانید با شماره 88830215 تماس بگیرد و با مشاورین و کارشناسان این شرکت صحبت کنید.
سخن پایانی
شرکت سفیران دهههای متوالی در زمینه حمل هوایی فعال است. سفیران اکنون به یکی از شرکتهای با تجربه و متبحر در فریت بار تبدیل شده و خدماتی چون پیک آپ و حمل بار از تمام کشور به فرودگاه، بستهبندی حرفهای و انجام تشریفات گمرکی در فرودگاه امام خمینی و سایر فرودگاهها را برای مشتریان انجام میدهد. بیمه تکمیلی محمولهها از طریق شرکتهای بیمه معتبر یکی دیگر از خدمات سفیران است. شرکت فریت بار و کارگو سفیران امکان پیگیری آنلاین بار را نیز برای مشتریانش فراهم آورده است.
این شرکت بار شما را در سلامت کامل، در سریع ترین زمان و با کم ترین هزینه به هر مقصدی در دنیا، حتی دورترین کشورها، ارسال میکند. لطفاً برای گرفتن مشاوره، کسب اطلاعات بیشتر و شروع همکاری با شماره 88830215 تماس بگیرید.