فرودگاه ایالات متحده در سال 2020 توسط فرودگاه بین المللی گوانگژو بایون در چین از جایگاه شماره یک خود به جایگاه شماره دو در حجم مسافر نزول کرد و رکورد 22 ساله فرودگاه آتلانتا در جایگاه برتر را شکست.
اما در رتبهبندی سال 2021 که روز دوشنبه توسط انجمن تجاری بینالمللی فرودگاهها انتشار یافت، فرودگاه آتلانتا دوباره در صدر قرار گرفت، که این نشانهای از بهبودی پس از سقوط شدید ترافیک هوایی در سال 2020 به دلیل شیوع همهگیری کرونا می باشد.
در سال 2021، فرودگاه آتلانتا شاهد هفتاد و پنج ممیز هفت میلیون مسافر بود. نسبت به سال 2020 این رقم به میزان هفتاد و شش درصد افزایش یافته است، اما هنوز هم نزدیک به سی و دو درصد کمتر از ارقام قبل از همه گیری در 2019 است.
فرودگاه گوانگژو در سال 2021 با چهل ممیز سه میلیون مسافر به رتبه هشتم سقوط کرد. یکی دیگر از فرودگاههای چین، فرودگاه بینالمللی شوانگلیو در چنگدو است که در فهرست سال 2021 به عنوان نهمین فرودگاه اعلام شد که این فرودگاه نیز در سال 2020 دارای رتبه 3 بود، که هم اکنون نزول کرده است. در سال 2021 فرودگاه های ایالات متحده در رتبه بندی ترافیک مسافری با هشت فرودگاه از ده فرودگاه برتر در ایالات متحده حکمفرما بودند.
دومین فرودگاه شلوغ در سال 2021 فرودگاه بینالمللی دالاس/فورت ورث در تگزاس با حدود شصت و دو ممیز پنج میلیون مسافر بود و فرودگاه بینالمللی دنور، کلرادو، با پنجاه و هشت ممیز هشت میلیون مسافر در رتبه سوم قرار گرفت. اوهر از شیکاگو و لس آنجلس اینترنشنال نیز در رتبه پنجم شرکت برتر قرار گرفتند.
مدیر کل ای سی آی ورد در بیانیهای گفته است که: این لیست یک روند تشویقکننده بهبود را نشان می دهد. وی در ادامه اضافه کرد که: اگرچه ما محتاط هستیم که ممکن است بهبودی با بادهای مخالف متعددی مواجه شود، اما شتابی که توسط کشورها برای بازگشایی برنامهها ایجاد شده میتواند منجر به افزایش سفر در نیمه دوم سال 2022 شود.
بر اساس گزارش ای سی آی، در سال 2021، حدود چهار ممیز پنج میلیارد مسافر در سراسر جهان وجود داشته است. این رقم نسبت به سال 2020 نزدیک به بیست و پنج درصد افزایش را نشان می دهد، ولی در مقایسه با سال 2019 شاهد بیش از پنجاه درصد کاهش بوده ایم. آمریکا و چین جای خود را عوض می کنند،
با توجه به بهبود سریع سفرهای داخلی در مقایسه با سفرهای بینالمللی، فرودگاههایی که قبل از شیوع بیماری همهگیر در فهرست شلوغترین فرودگاههای جهان قرار داشتند، به ده فرودگاه برتر صعود کردند. فرودگاه های شارلوت، کارولینای شمالی (شماره شش)، اورلاندو، فلوریدا (شماره هفت)، و لاس وگاس (شماره ده) امسال به ده فرودگاه برتر رسیده اند. قبل از همه گیری در سال 2019 فرودگاه های اورلاندو و لاس وگاس در رتبه سی و یکم و سی ام از لحاظ ترافیک مسافران قرار داشتند.
نمایش قدرتمند ایالات متحده در بین ده جایگاه برتر، یک تغییر بزرگ نسبت به سال 2020 است، زمانی که فرودگاه های چین هفت جایگاه از ده جایگاه برتر را به خود اختصاص داده بودند. برتری چین در سال 2020 به دلیل بازگشت اولیه سفرهای داخلی در چین بود. این کشور هنوز هم بازدیدکنندگان بین المللی ندارد.
معاون اقتصادی ای سی آی ورد در صحبت هایش می گوید که: اگر به سال 2020 نگاهی بیاندازیم، درمی یابیم که چین یکی از اولین کشورهایی بود که از موج های اولیه همه گیری خارج شد و در واقع تا پایان سال 2020 تقریبا به بهبودی کامل رسید.
اما در سال 2021، با قرنطینه مجدد ترافیک داخلی در چین به طور قابل توجهی کاهش یافت، در حالی که ایالات متحده شاهد یک جهش بزرگ بود.
ایالات متحده دارای بزرگترین بازار مسافرتی داخلی در جهان می باشد و پس از آن چین قرار دارد. فرودگاه هایی که به طور معمول در فهرست ده فرودگاه پرتردد جهان قرار می گیرند – مانند بین المللی دبی، لندن هیترو و شارل دوگل پاریس – در طول همه گیری بیماری همگی غایب بوده اند. معاون اقتصادی ای سی آی ورد در ادامه گفت: البته در نتیجه همه این محدودیتها و الزامات قرنطینه، بازارهایی که نسبتهای بسیار بالایی از ترافیک بینالمللی را داشتند، آسیب دیدند.
ترافیک بینالمللی نیز در خروج پایتخت پکن و فرودگاه بینالمللی پودونگ شانگهای از بین ده فرودگاه برتر به عنوان یکی از دلیل ها نقش مهمی داشت. پایتخت پکن – که زمانی به طور معمول در ترافیک مسافری شماره دو محسوب می شد – نیز شاهد تقسیم ترافیک خود توسط فرودگاه بین المللی جدید داکسینگ شده است.
بازگرداندن محدودیت ها
معاون اقتصادی ای سی آی ورد گفت که ای سی آی از یک “رویکرد مبتنی بر ریسک” به دنبال داده های کووید- نوزده، برای کاهش محدودیت های سفر حمایت می کند.
او در ادامه گفت که: کارت واکسنها در واقع پاسپورت سفر بودهاند، اما همانطور که در حال حاضر شاهد هستیم، بسیاری از بازارهای بزرگ در حال باز شدن هستند و بسیاری از کشورها متوجه شدهاند که محدود کردن سفر یا اعمال محدودیتهای سفر در واقع هیچ کاری انجام نمیدهد.
او می گوید: اگر چیزی باشد، آسیب بیشتری ایجاد می کند. به این معنی که دستاوردهای اجتماعی-اقتصادی حمل و نقل هوایی و گردشگری و غیره را مختل می کند. ای سی آی انتظار دارد که تعداد کل ترافیک مسافران در سال 2024 به سطح قبل از همهگیری بازگردد.
اگرچه، انتظار میرود که بازارهای داخلی قوی، از جمله ایالات متحده، تا سال 2023 بهبود یابند. او می گوید که بازارهایی که با نسبت بالایی از ترافیک بینالمللی روبرو هستند تا سال 2025 بازگشتی ندارند. در سطح جهانی، نیروهای مختلفی در جهات مخالف در حال حرکت هستند.
وی در ادامه گفت که تقاضای متوقف شده بسیار قوی و رفع محدودیتهایی وجود دارد که سفر را در مقابل افزایش هزینه سفر و نگرانیهای ژئوپلیتیکی مرتبط با آنچه در اروپای شرقی می گذرد کاهش داده است. اما در کل، ای سی آی خوشبین است. ما این احساس را داریم که مصرف کنندگان، مسافران، با وجود افزایش هزینه سفر، به اصطلاح، خم به ابرو نخواهند آورد.