همیشه انتقال جسد فوت شدگانی که جایی دور از وطن و یا بستگان خود فوت میکنند دغدغه اطرافیان بوده و گاهی به علت سختی این روند و یا بالا بودن هزینه ها، اطرافیان از این امر صرفنظر میکنند. پروسه حمل جسد انسان بصورت حمل هوایی، نسبت به حمل کالاهای عادی دارای جزئیات و تعداد مراحل بیشتری در گمرک هر کشور می باشد.( SHIPPING A DEAD BODY: 10 THINGS YOU NEED TO KNOW)
در بعضی از کشورها انجام تشریفات قبل از حمل، فقط توسط شرکتهای خاصی صورت می گیرد و بعد از آن، شرکتهای فورواردرکار حمل جسد را انجام می دهند. در تعدادی از کشورها هم فورواردرهای خاصی مجوزهای لازم جهت انجام کلیه مراحل ارسال هوایی جنازه با تابوت را دارند. به طور کلی حضور یکی از بستگان و آشنایان متوفی برای انجام تشریفات حقوقی و صدور مجوز حمل هوایی الزامی است. این مقاله یک “راهنمای حمل هوایی تابوت و جنازه از فرودگاه امام” ونحوه حمل هوایی جسد از پایانه هوشمند بار است. راهنمای سفیران تلاش دارد به سؤالات اصلی شما در مورد حمل هوایی تابوت و جنازه پاسخ دهد تا با دیدی روشنتر از این خدمت استفاده کنید. لطفاً در ادامه همراه ما باشید.
ارسال هوایی متوفی و تابوت از ایران
از قدیم گفتهاند مرگ خبر نمیکند. چه بسیار آدمهایی که جانشان را به دلایل گوناگون از دست دادهاند و بنا بر وصیت خودشان یا خواست خانواده باید در مکانی که ممکن است خارج از کشور باشد به خاک سپرده شوند. انتقال جسد باید به سریعترین شکل صورت گیرد؛ این وظیفه دشواری است که بر روی دوش اعضای خانواده سنگینی میکند. چگونه باید جسد را انتقال داد؟ این پرسشی است که پاسخش را باید از شرکت سفیران بخواهید. ما به شما خواهیم گفت که چرا حمل هوایی جنازه بهترین راه برای انتقال تابوت متوفی است؛ چراکه در فریت بار و حمل هوایی جنازه معمولاً مسئله زمان سریع انتقال و حمل محترمانه تابوت بسیار حائز اهمیت است. شرایط ارسال هوایی جنازه از ایران به خارج از کشور حساسیتهای ویژهای دارد که باید به آنها توجه کرد. اینها شما را متقاعد خواهد کرد که انجام پروسه حمل هوایی جنازه کاری است شدنی اما آن را بهتنهایی نمیتوانید به سرانجام برسانید.
حمل هوایی جنازه و تابوت از ایران یکی از حساسترین انواع فریت بار است. در این حالت متوفی باید در تابوتی مناسب قرار گرفته و با حداکثر سرعت به مقصد خارجی ارسال شود؛ اما این همه ماجرا نیست؛ گرفتن مجوزهای مربوطه برای خروج جنازه از کشور، مومیایی کردن آن، انجام تشریفات گمرکی، هماهنگیهای لازم با شرکت هواپیمایی و تنظیم زمانبندی ها با شرکتهای کفنودفن در کشور مقصد، مراحل دیگر این پروسه طولانی هستند. آشنا نبودن با این فرآیند، آنهم در شرایط دشوار روحی نزدیکان متوفی، آن را سخت، طولانی و پرهزینهتر خواهد کرد. حمل هوایی یا فریت بار به خاطر ایمنی، سرعت و هزینه پایین، راهی مناسب و با کیفیت برای حمل جنازه و تابوتهاست.
سفیران به عنوان یکی از شرکتهای فعال در زمینه فریت بار میتواند بعنوان یک ” راهنما در ارسال هوایی متوفی و تابوت “به شما در پروسه گمرکی و حمل کمک کند. شرکت خدمات فریت بار و کارگوی سفیران توانایی این را دارد که جنازه و تابوت را به اقصی نقاط دنیا ارسال کند؛ خیلی سریع، با اطمینان و مناسبترین هزینه فریت بار. دفتر شرکت سفیران در فرودگاه امام خمینی، ترمینال کارگو، دفتر شماره سیزده قرار دارد. لطفاً با شماره 88830215 تماس بگیرید.
مراحل حمل هوایی جنازه و تابوت از ایران
متن قانون ثبتاحوال ماده بیست و دوم:
وفات خارجیان و ایرانیان مقیم کشور که بناست در خارج از کشور به خاک سپرده شوند، پس از ثبت به شهربانی محل اعلام میشود و یک نسخه گواهی به سازمان ثبتاحوال کشور فرستاده خواهد شد که به وزارت امور خارجه ارسال گردد (قانون اصلاحی ۱۸/۱۰/۶۳).
همانگونه که میبینید مسیر کلی در این قانون ذکر شده است، اما نکاتی باریکتر ازمو در این میانه هست که به چشم نمیآید و تنها تجربه و تخصص میتواند گرهگشا باشد و مشکلات حمل هوایی جنازه را برطرف کند.
گفتیم همواره انتقال جسد متوفیانی که جایی دور از بستگان خود فوت میکنند، به یکی از دغدغههای اطرافیان تبدیل میشود. حتی گاهی دیده میشود که خانواده متوفی به خاطر پیچیدگی این روند، در حمل هوایی جنازه به خارج از کشور به دردسرهای گوناگون می افتند. پروسه حمل هوایی جنازه، در مقایسه با حمل کالاهای عادی تفاوتهایی دارد و با جزئیات و تعداد مراحل بیشتری در ادارات دولتی و گمرک هر کشور روبهرو خواهد شد که البته این موضوع به دلیل حساسیتهای موجود کاملاً طبیعی به نظر میرسد
در “راهنمای فریت بار جنازه و تابوت به خارج از کشور” باید چندین مرحله طی شود. به طور کلی این مراحل را میتوان به سه قسمت تقسیم کرد؛
- مقدمات
- تهیه مدارک
- عملیات فرودگاهی
مرحله مقدماتی ارسال جنازه و تابوت متوفی به خارج از کشور
ابتدا باید گفت بهطورکلی در موضوع فریت بار و حمل هوایی جنازه به خارج از کشور باید مسائل دینی و اعتقادی و بهداشتی زیادی در نظر گرفته شود. بسیاری از اقوام حتی برای انتقال جسدها نیز آدابی دارند که بیتوجهی به آنها گران تمام میشود. پس لازم است ارسالکنندگان تابوت و جنازه تمام این مسائل را در نظر بگیرند. تهیه تابوت مخصوصی که نفوذناپذیر باشد، تهیه اجازهنامه محلی برای حمل نهایی از مقامات محلی کشور موردنظر، از جمله کارهای مهمی است که در کشور مبدأ باید انجام شود.
جسد پیش از گرفتن مجوز خروج باید به سردخانه منتقل شده و در آنجا نگهداری شود. به خاطر اینکه فرآیند انتقال چندین روز اداری طول میکشد جنازه در سردخانه میماند تا پس از اخذ همه مجوزها مومیایی شود. مومیایی کردن، ماندگاری جسد را در طول پرواز حفظ کرده و باعث میشود آلودگی جسد به بیرون از بدن و تابوت متوفی سرایت نکند. دلیل اینکه مومیایی کردن جسد زودتر انجام نمیشود این است که مومیایی کردن حداکثر سه روز فاسدشدن جسد را به تعویق میاندازد. به خاطر همین پزشکی قانونی کشور در فاصله کمی مانده تا پرواز جسد را مومیایی میکند تا مشکلی بابت فاسدشدن در طی مسیر حمل پیش نیاید. مسئله بعدی که باید به فکر آن بود تهیه تابوتهایی مناسب حمل هوایی است. این تابوتها باید نفوذناپذیر و مستحکم و استاندارد بوده و از نظر بهداشتی و ایمنی تائید شده باشند. به محض صدور مجوز و مومیایی کردن جسد، آنها را در تابوتی که از قبل در پزشک قانونی آماده شده قرار میدهند و مهیای پرواز می کنند. مسئله زمان در حمل هوایی جنازه و تابوت بسیار حائز اهمیت است و باید بدون فوت وقت مراحل انتقال را انجام داد. قابل تصور است که آشنایان و اقوام متوفی در شرایط روحی مناسبی به سر نمیبرند، به همین دلیل احتمال تأخیر و طولانی شدن این پروسه وجود دارد. پیشنهاد میکنیم همه این مراحل را به سفیران وکالت دهید و به آنها بسپارید. لطفاً با سفیران تماس بگیرید.
مرحله تهیه مدارک جهت ارسال جنازه و تابوت متوفی به خارج از کشور
باید توجه داشت گاهی بروز ناهماهنگی در مراحل کار باعث میشود به دلایل گوناگون حمل هوایی جنازه به تأخیر بیفتد که این بار روانی زیادی برای خانواده متوفی خواهد داشت. پس کارها باید به موقع و درست انجام شود. مدارک متوفی باید به تائید سفارت مربوطه آن کشور در ایران برسد. همچنین تمامی امور گمرکی در کشور مبدأ و پس از حمل هوایی جنازه، در مقصد به انجام خواهد رسید.
برای خارج کردن متوفی از کشور به مدارک متعددی نیاز خواهد بود. اگر خودتان قصد جمع آوری مدارک را دارید، توجه داشته باشید که ممکن است شرکتهای هواپیمایی قوانین خاص خود را در مورد حمل تابوتها داشته باشند، پس بهتر است پیش از هر چیز با این شرکتها تماس بگیرید و از ضوابط آنها اطمینان حاصل کنید. به طور مثال یک شرکت هواپیمایی فرستنده را ملزم کردهاند که به همراه تابوت در طی پرواز در قسمت مسافری حتماً یک نفر همراه داشته باشد، اما شرکتهای دیگر هواپیمایی دارای شرایط و قوانینی دیگری هستند. شما میتوانید برای کسب اطلاع با سفیران تماس بگیرید. پیشنهاد میکنیم برای اطمینان خاطر خود تهیه مدارک را به شرکت سفیران محول کنید تا بدون دغدغه این مرحله طی شود.
از اولین و اصلیترین مدارکی که برای ارسال جنازه نیاز است، گواهی فوت است. این گواهی معمولاً از طرف بیمارستان و یا پزشکی قانونی صادر میشود. پزشکی قانونی دو مدرک به شما ارائه میدهد؛ یکی گواهی فوت و دیگری مجوز خروج از کشور. در گواهی باید علت مرگ مشخص و تائید شده باشد. پزشک قانونی زمانی مجوز را صادر میکند که جسد از نظر جنایی و حقوقی مسئله و مشکلی نداشته باشد. اصل این گواهی و ترجمه آن به زبان انگلیسی باید به گمرک ارائه شود. مدرک دیگر مربوط به اوراق هویتی متوفی مثل گذرنامه است. همه مدارک هویتی و قانونی متوفی باید ترجمه شده و برای خروج به گمرک ارائه شود. در کنار این مدارک، سفارتخانه یا کنسولگری کشور مقصد (کشوری که متوفی تبعه آن بود) هم باید نامهای به فرودگاه بفرستد. جهت آگاهی از مراحل بعدی با شماره 88830215 تماس بگیرید.
در هنگام انتقال تابوت به فرودگاه، باید همه مدارک را به همراه تابوت فرستاد. پس از رسیدن به فرودگاه، تابوت به قسمت بار برده میشود و در انتظار امور گمرکی میماند. مدارک باید به پلیس فرودگاه ارائه شود. پلیس گذرنامه با توجه به نامه سفارت کشور مقصد، متوفی را از سیستم گذرنامه خارج کرده و اجازه حمل جسد را صادر میکند. فرستنده باید به همراه مدارک به دفتر شرکت سفیران در فرودگاه مراجعه کند؛ پس از پرداخت هزینه، سفیران بارنامه را صادر میکند و تابوت متوفی را به قسمت بار تحویل میدهد. فرستنده تابوت باید اطلاعات کامل متوفی در مقصد، مثل نام و نام خانوادگی، آدرس کامل و شماره تلفن منزل را اعلام کنند تا هماهنگیهای اداری لازم بین ایرلاین و تحویل گیرنده تابوت در مقصد انجام گیرد.
قبل از ارسال، گیرنده جنازه در کشور مقصد باید تائید ارسال جنازه متوفی را به دفتر هواپیمایی موردنظر در کشور مقصد و مبدأ به طور کتبی اعلام کند. توجه داشته باشید که در بعضی از کشورها مثل آمریکا، کانادا و انگلستان تابوت باید به شرکتهای متولی امور خاکسپاری تحویل شود. در این حالت در بارنامه باید نام این شرکتها به عنوان گیرنده ذکر شود. شرکت سفیران توانایی همکاری با شرکتهای کفنودفن را دارد. برای شروع میتوانید با شماره 88830215 تماس بگیرید.
مراحل اداری ارسال هوایی تابوت و جنازه از ایران چیزی بین ده الی دوازده روز کاری به طول میانجامد. بلافاصله پس از صدور همه مجوزها، شرکت سفیران تابوت را با کمال احترام، بدون فوت وقت و با اولین پرواز ممکن به مقصد موردنظر میفرستد تا حداکثر بیست و چهار ساعت بعد گیرنده آن را تحویل بگیرد. از مسائل مهم در پروسه حمل، اعتبار شرکت هواپیماهای بینالمللی، نوع هواپیما و مسیرهای پروازی است. سفیران همواره تلاش داشته تا از شرکتهای هواپیمایی معتبر، هواپیماهای پهن پیکر و مسیرهای مستقیم برای ارسال جنازه و تابوت استفاده کند. هدف این بوده که محموله با سرعت زیاد، بدون تأخیر و فوت وقت و با کمترین هزینه فریت بار به مقصد منتقل شود. همانگونه که اشاره شد برای فریت بار و حمل هوایی تابوت و جنازه لازم است مراحل گوناگونی طی شود. البته سر درآوردن از این قوانین ریزودرشت و پر کردن برگههای جورواجور احتمالاً در حوصله شما نمیگنجد و صدالبته با شرایط روحی خانواده متوفی همخوانی ندارد و باید گفت تخصص میخواهد و تجربه. مجموعه سفیران توانسته در این سالها با انجام پروسه امور گمرکی در زمینه حمل هوایی جنازه، تخصص و تجربه کافی را به دست آورد و با افتخار یاریگر شما در این دوران سخت باشد.
هزینه حمل هوایی تابوت و جنازه به خارج از کشور
یکی از دغدغههای اساسی فرستندگان جنازه و تابوت، هزینه حمل یا فریت بار است. هزینه فریت بار بر اساس وزن بار محاسبه میشود. وزن تابوتها عموماً بین صد تا یکصد و بیست کیلوگرم و گاهی با توجه به وزن متوفی و یا مواد به کار رفته در تابوت بیشتر است. مقدار این هزینه بسته به شرکت هواپیمایی و مسافت پرواز متفاوت است. طبیعتاً برای مسافتهای طولانی هزینه حمل بیشتری به شما تحمیل خواهد شد. با این وجود حمل هوایی یا فریت بار تنها راه ممکن برای حمل تابوت و جنازه است. راههای زمینی و دریایی به شدت کند و طولانی هستند؛ به خاطر فاسدشدن جنازه و همینطور انتظار خانواده برای اینکه زودتر تابوت را تحویل بگیرند، استفاده از راههای غیر هوایی ممکن و عملی نخواهد بود.
هواپیماها و فرودگاهها به نسبت دیگر وسایل حمل امکانات نگهداری خیلی بیشتری دارند و سرعتشان بالاتر است که باعث سالم ماندن جنازهها خواهد شد. سفیران تلاش میکند تابوت و جنازه را، به هر مقصدی، با مناسبترین هزینه فریت بار ارسال کند. برای آشنایی بیشتر با شیوه محاسبه هزینهها و تعیین هزینه فریت بار تابوت و جنازه، با شماره 88830215 تماس بگیرد و با کارشناسان سفیران گفتوگو کنید.
سخن پایانی
شرکت سفیران بیش از سه دهه است که در زمینه حمل هوایی و نزدیک به چهار نسل است که در صنعت حمل و نقل فعالیت میکند. سفیران به عنوان یکی از شرکتهای با تجربه و متبحر در فریت بار، خدماتی چون پیک آپ و حمل بار از تمام کشور به فرودگاه، بستهبندی حرفهای و انجام تشریفات گمرکی در فرودگاه امام خمینی و سایر فرودگاهها را برای مشتریان انجام میدهد. همچنین بیمه تکمیلی محمولهها را از طریق شرکتهای بیمه معتبر بر عهده میگیرد. سفیران امکان پیگیری آنلاین بار را نیز برای مشتریانش فراهم کرده است.
سفیران بار شما را در سلامت کامل، در اسرع وقت و با حداقل هزینه به هر مقصدی در دنیا، حتی دورترین کشورها، ارسال میکند. لطفاً برای گرفتن مشاوره، کسب اطلاعات بیشتر و شروع همکاری با شماره 88830215 تماس بگیرید.
جهت آگاهی بیشتر شما نمونه ی مدارک جهت ارسال متوفی به کشور کویت در پایین این متن درج شده