بخش دیگری از فریت بار مربوط به صادرات کالاهاست. اکنون صادرکنندگان از مزیتهای فریت بار هوایی باخبرند و با اطمینان کامل بارشان را به فریت بار میسپارند. بهویژه صادرکنندگانی که یک بار از خدمات فریت بار استفاده کردهاند و حالا یقین دارند تنها راه ممتاز ارسال کالایشان فریت بار است و بس. برای صادرکنندگان هیچچیز به اندازه سرعت و سلامت کالا اهمیت ندارد. چون این دو در حفظ و گسترش و رونق صادراتشان بسیار اهمیت دارند.
ارسال هوایی بار تجاری از مؤثرترین و بهترین شیوههای صادرات کالا به کشورهای مختلف دنیاست. بارهای تجاری ایران تنوع و طیف گستردهای دارند و از کالاهای فاسدشدنی غذایی و دارویی تا انواع تجهیزات صنعتی را شامل میشوند. به خاطر اهمیت این محمولههای صادراتی در تجارت غیرنفتی کشور و برای حفظ کیفیت آنها و تسریع در انتقال، هواپیما وسیله مناسبتری برای ارسال محسوب میشود. ارسال هوایی یا فریت بار از شیوههای مدرن جابجایی کالاها تلقی میشود؛ این شیوه به نسبت راههای دیگر، ایمنتر، سریعتر و مقرون بهصرفهتر است؛ اما تاجری که قصد صادرات از راه هوایی را دارد، باید تا حدودی با قوانین و فرآیندهای صادراتی آشنا باشد. این راهنما در همین مورد است. راهنمای سفیران تلاش دارد تا حد ممکن شما را با ضوابط قانونی، تشریفات گمرکی و مراحل ارسال هوایی بار تجاری آشنا کند.
شرکت خدمات فریت بار و کارگوی سفیران سالهاست که در زمینه بستهبندی تخصصی و ارسال هوایی بار تجاری به اقصی نقاط دنیا فعالیت میکند؛ تلاش سفیران همواره بر این بوده است که محمولههای باری با حداکثر ایمنی و سرعت و مناسبترین هزینه حمل ارسال شوند. دفتر شرکت سفیران در فرودگاه امام خمینی، ترمینال کارگو، دفتر شماره سیزده قرار دارد. لطفاً با شماره 88830215 تماس بگیرید.
در ادامه فرآیند ارسال هوایی بار تجاری را مرور میکنیم. لطفاً تا پایان همراه باشید.
قوانین مرتبط با صادرات
برای کسانی که قصد صادرات دارند بسیار حیاتی است که با قوانین و مقررات کشوری در این زمینه آشنا باشند. این مسئله به تجار کمک میکند که با اشتباه، هزینه و زمانی کمتر بارشان را به مقصد بفرستند. مهمترین مواد قانون مقررات صادرات و واردات کشور، به شرح زیر است:
ماده 2- کالاهای وارداتی و صادراتی به سه گروه زیر تقسیم میشوند:
کالای مجاز: کالایی است که صدور یا ورود آن با رعایت ضوابط نیاز به کسب مجوز ندارد.
کالای مشروط: کالایی است که صدور یا ورود آن با کسب مجوز امکانپذیر است.
کالای ممنوع: کالایی است که صدور یا ورود آن به موجب شرع مقدس اسلام (به اعتبار خرید و فروش یا مصرف) و یا به موجب قانون ممنوع است.
ماده 13- کلیه کالاهای صادراتی کشور (به استثنای نفت خام و فرآوردههای پایین دستی آن که تابع قوانین خاص خود است) از هرگونه تعهد یا پیمان ارزش معاف هستند.
ماده 14- مابهالتفاوت اخذ شده توسط سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان و کلیه وجوه دریافتی گمرک، به استثنای آن چه جنبه هزینه و کارمزد دارد، در رابطه با کالاها، مواد، اجزا و قطعات خارجی مورد مصرف در ساخت، تکمیل، آمادهسازی و بستهبندی کالاهای صادراتی بر اساس دستورالعملی که در آییننامه مشخص میشود، به صادرکننده بازگردانده می شود.
ماده 18- وضع و اخذ هرگونه عوارض از اقلام و کالاهای صادراتی به وسیله مقامات استانی و محلی ممنوع بوده و مرتکبین، به عنوان تخلف قانونی تحت پیگرد قرار میگیرند.
ماده 19- دولت میتواند همه ساله وجوهی را تحت عنوان تشویق صادرات در بودجه سنواتی منظور و به صورت کمک سود تسهیلات پرداختی بنا به پیشنهاد وزارت بازرگانی و تصویب هیئت وزیران به صادرکنندگان پرداخت نماید.
ماده 22- وزارت بازرگانی موظف است به منظور حفظ و صیانت فرش ایران و ایجاد زمینه مناسب برای حمایت از آن در بازارهای جهانی از صدور فرشهای صادراتی از سی رج به بالا بدون شناسنامه از تاریخ 1374.1.1 جلوگیری به عمل آورد. اتاقهای بازرگانی و صنایع و معادن از تاریخ فوق بنا به درخواست صادرکننده، به صدور شناسنامه به زائد به طور الزامی و تا تاریخ مزبور به صورت تشویقی اقدام خواهد نمود.
برای آگاهی بیشتر در مورد قوانین و مقررات صادراتی کشور با شماره 88830215 سفیران تماس بگیرید.
اصطلاحات رایج در ارسال هوایی بار تجاری
چند اصطلاح رایج در صادرات هوایی بار که باید با آن آشنا باشید، به شرح زیر است:
- صادرکننده؛
به شخصی حقیقی یا حقوقی میگویند که کارت بازرگانی دارد و نسبت به صدور کالا اقدام میکند.
- صادرات قطعی؛
به شرایطی گفته میشود که کالا به طور دائم از قلمرو گمرکی کشور خارج شود و بازنگردد. استثنای این قاعده کالاهایی هستند که به صورت استرداد یا پردازش و یا بازپرداخت حقوق و عوارض ورودی، صادر میشوند.
- صادرات موقت؛
در مورد کالاهایی صادق است که به طور مقطعی از کشور خارج میشوند و باید در موعد مشخص شده به قلمرو گمرکی کشور بازگردانده شوند.
- پروانه صادراتی؛
سندی است که گمرک صادر میکند و به معنای تسویه حساب صادرکننده با گمرک است. پس از صدور این پروانه او میتواند برای خارج کردن کالای خود از گمرک اقدام کند.
- اظهارنامه گمرکی؛
اظهار گمرکی اطلاعات یا جزییات مورد نیاز گمرک را در اختیار آنها قرار میدهد. صادرکننده یا نماینده او باید مشخصات و اطلاعات کالایی را که برای ترخیص به گمرک ارائه کردهاند، در یک فرم بنویسد و به اطلاع گمرک برساند.
- ارزش گمرکی؛
ارزش گمرکی شامل بهای CIF به اضافه تمام هزینههای مرتبط با کالا تا زمان ورود به اولین دفتر گمرکی است؛ مثل هزینههای مربوط به واریز و افتتاح اعتبار، حق استفاده از علامت بازرگانی و نقشه و … . بهای CIF عبارت است از قیمت کالا در ایران به اضافه هزینه کرایه آن از ایران تا مقصد و هزینه بیمه بین راهی.
- پیش فاکتور؛
سیاهه خریدی است که در آن شرایط فروشنده در مورد کالای سفارش، شماره و تاریخ قرارداد، مشخصات حمل، جزئیات کالا، بستهبندی، شرایط پرداخت، مشخصات بانک فروشنده و خریدار، تاریخ حمل و … ارائه میشود.
- بارنامه؛
سند حمل و مالکیت کالاست، ولی گاهی امکان دارد به عنوان قرارداد حمل و رسید کالا در نظر گرفته شده و قابل معامله باشد. در بارنامه باید اطلاعات کامل فرستنده، گیرنده، محل بارگیری، مقصد، اطلاعات محموله مثل تعداد، شماره و وزن، نوع کالا، نام هواپیما یا شماره سفر و پرواز، تاریخ صدور بارنامه و اطلاعات پرداخت ذکر شده باشد.
- بارنامه هوایی؛
این نوع بارنامه در دوازده نسخه صادر میشود که سه نسخه آن اصلی است؛ این سه نسخه به شرکتهای حملکننده، گیرنده و فرستنده میرسد. بارنامه هوایی یک رسید است. پس سندی قابل معامله و یا سند مالکیت کالا به شمار نمیرود. صاحب کالا پس از دریافت بارنامه از تاریخ تحویل بار خود مطلع شده و پس از رسیدن محموله به مقصد به شرکت هواپیمایی مربوطه مراجعه و حواله تحویل کالا را میگیرد و برای ترخیص بار خود اقدام میکند.
- ترخیص گمرکی؛
به معنای انجام تشریفات گمرکی است که طی آن کالا اجازه پیدا میکند وارد یا صادر شده و یا تحت رویههای گمرکی دیگر قرار بگیرد.
تشریفات گمرکی ارسال هوایی بار تجاری
همانگونه که پیشتر اشاره شد، برای صادرات شما باید کارت بازرگانی داشته باشید. کارت بازرگانی از طرف اتاق بازرگانی و با تائید وزارت صنعت، معدن و تجارت صادر میشود. این کارت میتواند برای هر شخص حقیقی یا حقوقی صادر شود، ولی این فرد فقط میتواند یک کارت بازرگانی دریافت کند.
صادرات از ایران به دو صورت قطعی و موقت انجام میشود که تشریفات گمرکی هر یک متفاوت است.
صادرات قطعی
صادرات قطعی مربوط به کالاهایی است که برای فروش یا مصرف و برای همیشه از کشور خارج میشوند. این نوع کالاها از پرداخت حقوق و عوارض گمرکی و مالیات معاف هستند، اما مشمول هزینههای تشریفات گمرکی و فرودگاهی مثل تخلیه و بارگیری، گرفتن برگه بهداشت، انبارداری، آزمایش و… میشوند.
برای صادرات قطعی یک محموله از گمرک فرودگاهی کشور، شما به عنوان صاحب کالا و یا نماینده قانونیتان باید یک سری اسناد و مدارک را به گمرک ارائه دهید. این مدارک عبارتاند از:
- اصل و کپی
- کارت بازرگانی
- فاکتور فروش صادراتی (Invoice)
- لیست بستهبندی (Packing List)
- قبض انبارداری که نشان میدهد کالا در محوطه گمرک تحویل داده شده
- معرفینامه رسمی از صاحب کالا
در پارهای موارد:
- گواهی استاندارد برای برخی از کالاها که داشتن این گواهی برای آنها الزامی است
- مجوز صدور کالا برای کالاهای مشروط
- گواهی بهداشت نباتی و دامی برای موادی که منشأ دامی و کشاورزی دارند
- اصل و کپی وکالتنامه از طرف صادرکننده
- و در نهایت ممکن است بر حسب تشخیص گمرک اسناد دیگری چون آنالیز آزمایشگاه هم خواسته شود.
پس از آن شما باید اظهارنامه صادراتی را (آنلاین یا حضوری) از گمرک کشور تهیه و تنظیم کنید. روال تشریفات گمرکی هم به این صورت است که گمرک پس از ارزیابی محموله و تائید اظهارنامه صادراتی شما، جواز گمرکی را صادر میکند که به منزله مجوز رسمی صادرات کالا است.
در این مرحله شما میتوانید باقی کار را به شرکتهای فورواردر مثل سفیران بسپارید. برای این کار باید به همراه جواز گمرکی به دفتر شرکت فورواردر در فرودگاه مراجعه کنید و اظهارنامه این شرکت را تکمیل کنید. پس از پرداخت هزینه حمل، بارنامه شما در اسرع وقت صادر خواهد شد. بعد از آن شما به همراه یکی از پرسنل شرکت با در دست داشتن اصل بارنامه و تگهای بار، برای انجام امور حراستی و X-Ray محموله، به انبار بار فرودگاه میروید. اگر مشکلی وجود نداشت و محموله تائید شد، تگهای بار بر روی جعبهها محموله چسبانده میشوند. در اینجا بار شما طبق رزرو هواپیمایی آماده حمل به مقصد است و میتواند با اولین پرواز به مقصد ارسال شود.
سفیران از جمله شرکتهای معتبر فعال در زمینه فریت بارهای تجاری و صادراتی است. این شرکت توانایی ارسال هوایی انواع محمولههای مواد غذایی، محصولات کشاورزی، تجهیزات صنعتی و … به کشورهای مختلف دنیا را دارد. میتوانید با شماره 88830215 این شرکت تماس بگیرید.
صادرات موقت
صدور موقت عموماً در مورد کالاهایی اتفاق میافتد که برای شرکت در نمایشگاهها یا تعمیرات به کشورهای دیگر ارسال میشوند. نکته مهم در مورد این شیوه صادراتی این است که باید در تاریخ مشخص شده به کشور بازگشت داده شوند؛ برای این منظور شما با تنظیم اظهارنامه و گذاشتن سپرده قانونی، پروانه صادرات موقت را از گمرکات فرودگاههای کشور میگیرید. مأمورین گمرک ارزش کالا را مشخص میکنند و شما باید به همین اندازه سپردهگذاری کنید.
در پروانه صادرات موقت، تاریخ بازگشت ذکر میشود. در صورتی که نتوانستید در این تاریخ، کالا را بازگردانید و به کشور برسانید، باید نسبت به تمدید پروانه اقدام کنید. گمرک صادرکننده مجاز است تا سه ماه این پروانه را تمدید کند، ولی برای مدت بیشتر، تصمیم با گمرک کشور است.
سفیران میتواند در هر مرحلهای از صادرات به شما مشاوره و کمک ارائه کند تا بهترین مسیر صادرات را در پیش بگیرید. برای این منظور با شماره 88830215 تماس بگیرید.
سخن پایانی
شرکت سفیران بیش از سه دهه است که در زمینه حمل هوایی و نزدیک به چهار نسل است که در صنعت حمل و نقل فعالیت میکند. سفیران به عنوان یکی از شرکتهای با تجربه و متبحر در فریت بار، خدماتی چون پیک آپ و حمل بار از تمام کشور به فرودگاه، بستهبندی حرفهای و انجام تشریفات گمرکی در فرودگاه امام خمینی و سایر فرودگاهها را برای مشتریان انجام میدهد. همچنین بیمه تکمیلی محمولهها را از طریق شرکتهای بیمه معتبر بر عهده میگیرد. سفیران امکان پیگیری آنلاین بار را نیز برای مشتریانش فراهم کرده است.
سفیران بار شما را در سلامت کامل، در اسرع وقت و با حداقل هزینه به هر مقصدی در دنیا، حتی دورترین کشورها، ارسال میکند. لطفاً برای گرفتن مشاوره، کسب اطلاعات بیشتر و شروع همکاری با شماره 88830215 تماس بگیرید.